logo hocus pokus
-

Nya kassettband till bergsprängaren i sommar

Metallica-72-seasons-kassettNu är det snart dags att bege sig ut i solen med bergsprängaren så här kommer några heta tips på nya och kommande kassetter.

Först ut är sommarens hårda: Metallica – 72 Seasons. Kassetten släpptes 14de April och detta är Metallicas 12e studioalbum

Näst ut är sommarens satanistpop: Ghost – Phantomime. Denna kassett släpps 19de Maj. Phantomime är en EP där Ghost, av första singeln Jesus He Knows Me (Genesis), at döma, har gjort svängiga varianter av kända klassiker som Phantom of the opera av Iron Maiden, See no evil av Television och nämnda Jesus he knows me bland andra. Ej självklar succé till midsommar.

Näst ut är de klassiska De La Soul albumen 3 feet high and rising samt De La Soul is dead som har fått återutgåvor på kassett under våren. Perfekt till strandhänget.

Den 7/4 släppte Seattlerockarna Mudhoney nytt i form av Plastic Eternity. En kassett man inte kan vara utan på sommarens road trip.

I mars släpptes det nionde studioalbumet av Lana Del Ray: Did you know that there’s a tunnel under Ocean BLVD. Ett oundvikligt val ljumna sommarkvällar när man dinglar i hammocken och känner sig lite sådär lagom nostalgiskt melankolisk.

Och för de där tillfällena när man känner sig ärligt förbannad passar ju inget bättre än Dismember. Som tur är återutges hela deras katalog på kassett av Back on Black den 23/6.

Den 12/5 släpptes jubileumsutgåvan av Naughty by Nature – 19 Naughty III. En självklarhet på festen.

Ett av sommarens stora släpp måste ju ändå vara Foo Fighters med But here we are som släpps på kassett 2/6.

Den 9/6 släpps en Anniversary edition av Rammstein’s monsteralbum Sehnsucht från 1997. Omöjlig att vara utan på picknik i parken.

Där har vi ett axplock av vårens och sommarens utgåvor på kassett. För att hålla dig uppdaterad om kommande kassettsläpp kan vi tipsa om Kassettband.se som skriver om många släpp. De flesta av kassetterna ovan finns att köpa hos Bengans, Ginza och Amazon.

Nya kassettband i sommar
© Copyright 2015 - 2024 Hocus Pokus
crossmenu