logo hocus pokus
-

Kökstrender och badrumstrender 2022

Trä i köket, hälsosamma rutiner i badrummet och en stor dos personlighet – gärna i sällskap med andra. När Vedums designansvarig, Jenny Andersson, blickar in i trendåret 2022 går det handplockade och naturliga som en röd tråd genom våra hem. Dessutom väljer vi gärna svensktillverkad inredning till köket och badrummet.

Familjeföretaget Vedum Kök & Bad har inrett de svenska hemmen i över hundra år, och huserar fortfarande i det lilla samhället Vedum på den västgötska slätten. Omgärdade av skogar och ängar, arbetar Vedums designteam med att ta fram funktionell, vacker och långsiktig inredning. Och det gillas av kunderna:

– Att allt fler väljer svensktillverkat till kök och badrum är en trend som håller i sig, och växer! En önskan om att inreda hållbart spelar förstås in – men också en längtan efter det personliga och handplockade. Jag skulle säga att vi inreder våra hem med hjärtat, på många olika sätt! säger Jenny Andersson, designansvarig, Vedum

Designansvarig Jenny Andersson listar: Tre trender under 2022

Träiga tillsammanskänslor i köket

2022 är året då vi på allvar ser trätrenden flytta in i hemmets hjärta. Ju mer trä, desto bättre! Dessutom fortsätter trenden med naturnära kulörer i köket – linnebeige, havregult, dimgrönt till exempel. Vi ser rymliga köksöar med rundade hörn. Mjukt är ledordet. En annan trend är att inreda socialt, för 2022 vill vi bjuda in till kalas i köket!

Vi ser många öppna och sociala kök, med umgänget i fokus. Vi lagar mat tillsammans – gärna enklare mat som plåtmat, grytor och soppor som går snabbt, så att vi kan fokusera på umgänget.

Badrummet – ett balanserat rum som vågar kulörer

2022 vill vi skapa hem som får oss att må bra, som är balanserade och funktionella – och badrummet är verkligen det tydligaste exemplet. Våra badrum präglas av klok förvaring, vackra material och ett avskalat lugn.

En tydlig trend är att vi lägger mer tid på hälsa, att må bra och vara i balans. Och många vill inreda sina badrum därefter.

Att inreda i trä också i badrummet kommer att vara 2022 års melodi. Men vi vågar också färgsätta våra badrum och flirtar med lite mer färg. 2022 blir badrummen lite roligare och lite lugnare – på samma gång.

Välkommen till det personliga hemmet

Opersonliga och opraktiska hem, utan flexibilitet och funktion, har ingen plats 2022. Mycket har sett likadant ut senaste åren – men det förändras nu! Vi ser verkligen att det personliga och unika är i fokus.

Allt fler väljer kök och badrum i fina, tidlösa och personliga färgsättningar. Man inreder med stor omsorg, och varje detalj räknas. Det är helt enkelt så att många vågar välja med hjärtat.

Det är långsiktigt, hållbart och välplanerat. Att skapa miljöer som håller över tid, både visuellt och emotionellt är klokt.

Relaterade länkar
vedum.se
designshoppen.se

Kökstrender
© Copyright 2015 - 2024 Hocus Pokus
crossmenu