logo hocus pokus
-

Vilken är den bästa tiden att flyga?

För de flesta individer är den bästa tiden att flyga när de föredrar. Men om du reser med en begränsad budget kanske dina preferenser inte kan diktera när du reser. Istället kan du behöva hitta de bästa erbjudandena på flygbiljetter. Så, när är det billigast att flyga?

Under lågsäsong. Om du reser till ett populärt semestermål, som Paris, Amsterdam eller Grekland, förvänta dig att betala mer under toppturister månader. Under vintern flockas turister till medelhavet för att njuta av de solen. Flygbolagen vet detta, så de tar ut höga priser.

Om du kan, utan att förstöra din resa, flyga under lågsäsongen. Du kan spara 1000 kronor på bara flygbiljetten. Dessutom, eftersom det är lågsäsong, bör du få rabatt på din hyrbil och hotell också.

Tidigt på morgonen eller eftermiddagen. Vanligtvis har flygbolag tidigt på morgonen flyg avgår klockan fem eller sex på morgonen. Sällan bokas dessa flygningar solida. När allt kommer omkring, vem vill gå upp så tidigt för att starta en lång dags resa? Om du vill spara pengar, borde du göra det.

Kom ihåg att flygbolag erbjuder rabatter för att fylla flyg. Du är mer benägna att få rabatt på en 6:00 flygning än du är en 9:00 flygning.

Eftermiddagsflygningar är också ett smart val.

Semesterfirare vill vanligtvis flyga på morgonen eller på natten. Vissa känner att de slösar bort en semesterdag genom att avgå på eftermiddagen, så dessa flygningar är vanligtvis mindre fulla också, vilket innebär rabatter.

Inte under semestern. En av de dyraste tiderna att resa med flyg är för semestern. Vi vill tillbringa tid med vår familj, särskilt långdistansfamiljer.

Tyvärr vet flygbolagen detta och de försöker dra nytta av det. Om du skulle flyga för att besöka utomlands i mitten av juli, i motsats till två dagar före jul eller vinterlov, kan din flygbiljett vara 1000 tals kronor billigare.

Minst tre dagar före en semester. Som tidigare nämnts vill människor flyga hem för att besöka familjen under semestern och det gör de, oavsett vad det kostar.

För att spara pengar, flyg inte dagen eller två före en semester, som jul. Dessa är populära resedatum; det är när de flesta passagerare försöker komma hem över semestern. Ditt flyg kommer fortfarande att vara dyrt, men du kan spara hundralappar eller mer genom att spendera ytterligare tre dagar på ditt semestermål.

Bästa flygtiden
© Copyright 2015 - 2024 Hocus Pokus
crossmenu