logo hocus pokus
-

Serietips från vänner allt viktigare

Den svenska oberoende streamingguiden PlayPilot samlar information om serier och filmer från över 30 streamingtjänster som Netflix, Viaplay, HBO Max och SVT Play med flera.

Nu presenterar PlayPilot vilka tv-serier som släppts under 2021 som svenskarna ger högst betyg. I toppen hittar vi bland andra Maid och Mare of Easttown samt den svenska serien Tunna blå linjen.

Under 2021 har ett flertal stora tv-serier haft premiär och utbudet av streaminginnehåll blir allt större. Vilka serier som blir mest populära kan ha flera olika orsaker såsom produktionsbudget och marknadsföring, men rekommendationer, betyg och ”word-of-mouth” verkar blir alltmer väsentligt.

”I PlayPilot kan användare få en överblick över allt innehåll från streamingtjänsterna, som gör det lättare att välja utan att behöva gå in på respektive tjänst. Dessutom kan man sätta betyg på innehåll och följa vänner och användare med liknande smak för inspiration, vilket är en funktion som vi ser växer i popularitet”, säger David Mühle, vd på PlayPilot.

Det har länge varit möjligt att kolla upp betyg på tv-serier på till exempel IMdB. Men även tv-kritikern och filmrecensenten Ronny Svensson, som testat PlayPilot, tror att vänners och experters tyckande kommer få större inflytande inom det här området.

”Precis som mycket i livet litar vi gärna på våra vänners omdömen och råd. Idag är vi till exempel vana vid att följa varandra och dela spellistor när det gäller musik och jag tror att vi inom kort kommer få se samma utveckling när det handlar filmer och serier”, säger Ronny Svensson, tv-kritiker och filmrecensent.

Topp 10 lista över de serier som fått högst betyg

 1. It’s a Sin
 2. Invincible
 3. Maid
 4. Mare of Easttown
 5. Clarkson’s Farm
 6. Tunna blå linjen
 7. Kastanjemannen
 8. Pörni
 9. Vigil
 10. Squid Game
 11. Om listan:
  Resultaten bygger på anonymiserade användardata från över 20 000 månatliga inloggade svenska användare av PlayPilot där minst 50 personer har betygsatt respektive tv-serie som släppts under 2021.

TV streaming
© Copyright 2015 - 2022 Hocus Pokus
crossmenu