logo hocus pokus
-

Designtorget + Beckmans

För åttonde året i rad samarbetar Designtorget och Beckmans Designhögskola. Under sju veckor har formstudenter på Beckmans Designhögskola skapat sitt eget designvarumärke och sin första produkt.

Resultatet presenteras i en utställning i Designtorgets nyöppnade butik på Sergelgatan 20 i Stockholm den 28 april och efter detta datum finns samtliga produkter tillgängliga till försäljning i butik och online under en månad.

Designtorget har samarbetat med Formprogrammet på Beckmans Designhögskola under flera år och detta är det åttonde året i rad som skolans elever erbjuds möjlighet att skapa sitt eget varumärke och sin första produkt.

Årets kurs i Produktion och perspektiv genomförs i samarbete med Designtorget för att ge unga formgivare möjlighet att redan på ett tidigt stadie arbeta med branschanknuten produktion. Tidigare samarbeten med Beckmans studenter har blivit en fast del av Designtorgets sortiment.

"Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Beckmans Designhögskola och vår förhoppning är att projektet, även i år, ska leda till fler långsiktiga kundfavoriter. Tidigare års samarbeten har resulterat i produkter som blivit en del av Designtorgets fasta sortiment."

Exempelvis prisbelönade produkten Regrow av Madeleine Nelson och krukan Örta av Emma Stridh och Robert Wettebrandt, säger Emma Klintbo Klingspor VD på Designtorget.

Formprogrammet på Beckmans Designhögskola är en designutbildning där studenterna blir specialiserade på produktdesign och designmetodik. Programmet består av projektbaserade kurser, där Produktion och perspektiv äger rum under studenternas andra år av en treårig utbildning.

”Kursen Produktion och perspektiv på Beckmans formlinje pågår i sex veckor. Studenterna ska lära sig skapa en utseendemodell som tillverkas av en lokal underleverantör. Syftet är att få förståelse i att producera en produkt i flera exemplar samt att skapa en affärsplan, kommunicera med olika yrkesgrupper med mera”, säger Jan Loftén, lektor på Beckmans Designhögskola.

Utställningen invigs med en vernissage, torsdag 28 april kl. 19.00 i Designtorgets nyöppnade butik på Sergelgatan 20 i Stockholm. Efter vernissagen finns produkterna tillgängliga för försäljning i Designtorgets butik och på designtorget.se. under en månad.

”Designtorget är en marknadsplats för design och innovativa produkter. Vi brinner för kreativitet och vill fungera som en möjliggörande faktor för formgivare att förverkliga sina idéer och introducera dem för marknaden.

Vi ser att intresset hos våra kunder är större än någonsin för just utvald design som bär en historia”, säger Emma Klintbo Klingspor VD på Designtorget.

Designtorget + Beckmans
© Copyright 2015 - 2022 Hocus Pokus
crossmenu