logo hocus pokus
-

Bra och dåligt med att vara egenföretagare

Det kan finnas många skäl du hade när du började starta din egen näringsverksamhet. Det är ett naturligt sätt för dig att ta dina färdigheter för att skapa mästerverk på dina kunders och förvandla det till ett företag.

Det kan vara så att du arbetar för ett företag och efter att ha sett affärssidan av saker, du bara att du kan göra ett bättre jobb.

En av de största anledningarna till att människor i varje disciplin ger för att gå in i affärer för sig själva är att de kan bli av med chefen och äntligen bestämma hur verksamheten kommer att drivas.

En av de stora glädjeämnena med att driva ditt eget företag är att när du når framgång, den känslan av prestation du får när du ser ditt företag blomstra är en spänning som du aldrig skulle kunna uppleva om du tillbringade din karriär med att arbeta för andra människor.

Du får också sätta tonen och "företagskulturen" när det är du som äger och driver allt. Hur många gånger har du arbetat för en chef som ville att du skulle arbeta hårt för att göra hans företag till en framgång men den chefen visste ingenting om det ni skulle göra?

Du kan ändra på det genom att få ut det bästa av dina anställda genom att jobba lika hårt som de är. Och genom att skapa en genuin anda av lagarbete och samarbete hos dina anställda får du så mycket mer av dem än dina tidigare arbetsgivares misslyckade ledningspraxis.

Det finns ett gammalt skämt om att arbeta för dig själv att du kommer att ha en dåre för en chef och en lat personal. Det skämtet påpekar att när det är du som är ansvarig för verksamheten, helt plötsligt, hur saker och ting fungerar får ett nytt perspektiv. Nu är det du som märker bristerna hos de arbetare du betalar för att göra ditt företag till en framgång.

Nu är det du som inte alltid kan gå ut på varje jobb och arbeta sida vid sida med dem eftersom du har marknadsföring att göra eller du måste träffa investerarna eller stanna tillbaka och arbeta med schemaläggning eller skatter.

Det pappersarbete och detaljer som krävs för att driva ett framgångsrikt företag är ofta en av de svåraste sakerna att ta när du är den som driver ett företag.

Så när du plötsligt måste spendera arbetstid på att göra uppgifter som följer med att leda ett företag, finner du dig faktiskt göra vad du älskar att göra mindre än tidigare och göra det du hatar, pappersarbete, mycket mer. Det är en allvarlig nackdel med att äga ditt eget företag som du bör vara medveten om innan du startar verksamheten.

Du kommer också att arbeta mycket hårdare än du någonsin visste att du skulle kunna arbeta när det är ditt företag. När du var anställd kanske du var tvungen att arbeta övertid så ofta och när du gjorde det kan du ha fått extra lön.

När du äger företaget kommer du att leva och andas den verksamheten. Det kommer hem med dig sova med dig och du kommer att arbeta övertid praktiskt taget ständigt.

Den sortens engagemang hör till när man är chef. Eftersom verksamheten är "your baby" (ditt företag :)) är det lätt att bli besatt av framgång och att ta problem som kommer hårt. Många småföretagare får magsår och blir lätt överarbetade.

Du bör vara beredd på kraven på att äga ett företag så att det inte skadar ditt familjeliv eftersom dessa krav är verkliga och du bör vara redo för dem i förväg.

Det är väldigt spännande att äga och driva eget. Men framgång kommer med en kostnad. Prata med andra som har startat eget så att du får en känsla för den tuffa vägen som ligger framför dig.

Om du gör det kommer fallgroparna i jobbet att vara ägare till din egen verksamhet inte att överraska dig och du kommer att lära dig att vara en vinnare och att vägleda ditt nya företag till stor framgång.

egenföretagare
© Copyright 2015 - 2022 Hocus Pokus
crossmenu