logo hocus pokus
-

Så klarar du av jetlag bättre

Oavsett om din resa är lång eller kort är den alltid tröttsam när du reser i affärer. Arbetet med att flytta genom flygplatser, hantera förseningar, lämna ditt bagage, hitta transport på din destinationsstad och komma till mötet är en mycket större stress än du vanligtvis går igenom att göra affärer hemma.

Men när du lägger till de problem som kommer av jetlag, möter du fysisk nöd som nästan kan känna att du blir sjuk när din kropp reagerar på långdistansresorna.

Så det är en bra idé att ha några tekniker redo att använda för att förhindra jetlag när du reser utomlands eller över flera tidszoner. Ja, du kan få jetlag bara reser från New York till San Francisco i USA.

Jetlag kommer från förändringen i tidszoner och den justering din kropp måste göra för att hantera de nya tidscyklerna i den tidszonen.

Så det bästa botemedlet för jetlag är bra förberedelse så att du kan underlätta bytet av plats utan för mycket ångest. Genom att minska effekterna av jetlag innan de ens inträffar, gör du potentialen att dina affärsmöten kommer att gå bra mycket mer troligt.

  1. Börja justera i förväg. Om du kan sätta dig själv på tidsramen för din destination några dagar i förväg kommer jetlag inte att vara lika allvarlig. Börja justera dina sömntider och när du tar dina måltider redan innan resan börjar så "bor du redan i den tidszonen" innan du ens gör resan.
  2. Håll en god diet. Jetlag-experter rekommenderar att du förenklar din kost avsevärt i flera dagar före resan. Börja minska mängden tunga livsmedel, kolhydrater, sockerarter och fetter i din kost och öka nivån av frukt, grönsaker och juicer du konsumerar. Detta kommer att göra ditt system smidigare och kunna anpassa sig till förändringar.
  3. Ge dig själv tid när du kommit fram. Försök att ordna med att komma en dag före dina möten så att du har tid på ditt hotellrum att vila och förbereda dig för att affärsmålen ska uppnås.
  4. Eliminera fysiska stresskällor. Under den stressiga tiden, försök att minska fysiska påfrestningar som att dricka eller extrem fysisk träning så att din kropp har fler reserver för att hantera jetlag symptom.

Genom att tänka framåt om jetlag vidtar du de åtgärder du behöver vidta för att eliminera ett hot mot framgången för dina affärsmål på denna resa. Så om du kan minimera effekten av jetlag kommer din affärsresa att bli mycket mer framgångsrik.

Jetlag
© Copyright 2015 - 2024 Hocus Pokus
crossmenu