logo hocus pokus
-

Har du testat trimaransegling?

Trimaransegling är inte något du kan lära dig på de vanliga seglingsprogrammen, det beror på att de flesta navigationsövningar utförs på enkelskrov. Anledningen till sådana åtgärder är den högre svårigheten att driva multihulls som det är fallet med trimaran, katamaransegling.

Seglingserfarenhet i kombination med personlig entusiasm kommer så småningom att hjälpa en att segla en katamaran och njuta av stabiliteten, hastigheten och utmaningen med en sådan båt.

Vilka delar finns det att tänka på för en som är redo att investera i segelutrustning? Först och främst, handskar och speciellt fotslitage som jollestövlar till exempel, toppar listan.

Sedan har vi flytvästen och den fula väderseglingsutrustningen. Den senare innehåller både byxor och jacka som kontrollerar luftfuktigheten.

Och sist men inte minst finns det våta och torra kostymer som inte bör missa från sjömannens garderob; de håller dig varm även i vatten eller på mycket kallt väder.

Det vanligaste misstaget människor gör på sina första seglingssemester är att packa alldeles för mycket. "Casual" är ordet för att beskriva livet på en ö, så du behöver inte snygga kläder och alla typer av prylar. Segelfartyg medför begränsningar när det gäller lagringsutrymme, och hårt bagage är säkert inte en bra idé att ta med dig.

Gå till duk eller duffelväskor som kan vikas in i mindre utrymme. Litet bagage som kan tas med dig på planet sparar också besväret med att behöva hantera förlorat bagage när du anländer till ön.

Katamaransegling var utbredd i hela Oceanien och Polynesien och hade ett stort inflytande på utformningen av fritidsbåtar med flera skrov, till exempel båtarna från Corsair. Kraftmotorn representerar alternativen för vind- och vattenströmskraft i katamarandrift, men den sanna känslan av havet uppnås genom att förstå vindarna och avkoda vågornas budskap.

Det finns flera typer av sandbåtar som används för landsegling, och enligt deras distinkta egenskaper tävlar sådana fordon i olika klasser. Således är de största yachterna i landseglingstävlingar kända som klass 2.

De har alla mycket stora master med stora segel som ger betydande kraft till fordonen; Ändå kan storleken vara ett hinder för att nå hög hastighet. Mer populär än klass 2 är klass 3 som är mycket lik i design, men i mindre skala.

Kapten på segelbåt
© Copyright 2015 - 2022 Hocus Pokus
crossmenu