logo hocus pokus
-

Hitta ett IT-jobb och flytta till Dubai

Dubai har visat sig vara en av de snabbast växande ekonomierna i världen, med en mängd arbetstillfällen runt omkring. IT-branschen är ett sådant område som har dominerat arbetsmarknaden i Dubai.

Med en total försäljning som markerar hela 3 miljarder dollar verkar den globala ekonomiska nedgångssvängen inte ha påverkat efterfrågan på IT-produkter och tjänster i Dubai.

Inte bara detta, försäljningen förväntas skjuta upp med en sammansatt årlig tillväxttakt på 14% under de kommande åren, på grund av kontinuerlig efterfrågan från regeringen. Detta tillstånd har visat sig vara en välsignelse för IT-jobben i Dubai och inbjuder till nya investeringar och hjärnor.

Det förväntas att en utgift på $ 1.6-2.2 miljoner kommer att göras per år av regeringen för att öka antalet IT-jobb i Dubai. Regeringen i Dubai planerar också att genomföra sin plan att få 90% av sina tjänster online.

Liksom andra länder gick det bra med expansioner inom sysselsättningssektorn, där lönen för IT-proffs ökade med 10,8 procent.

IT-jobb i Dubai är huvudsakligen indelade i maskin- och programvarusysselsättning. Branschen riktar sig främst till mjukvaruutvecklare för IT-jobben i Dubai, som förväntas öka mer under de kommande åren.

Söka jobb

Det rekommenderas också av experterna att du måste säkra en position innan du tar flyget till Dubai 🙂 Tänk alltid på att du måste ha höga formella kvalifikationer och omfattande arbetslivserfarenhet och ha skarpa och korrekta svar på arbetsgivarnas frågor.

Håll ditt CV uppdaterat och skräddarsy det med följebreven enligt det specifika jobbet. Träna dina färdigheter och markera dem på ditt CV. Presentera färdigheter och erfarenhet klokt och fint. Det kommer att vara ett tillägg om du har en arbetslivserfarenhet eller språkkunskaper i något land i Mellanöstern.

Många jobb publiceras varje dag, bland annat:

  • Informationsteknik
  • Nätverksadministration
  • Administration av datorsystem
  • Systemhantering
  • Programvaruteknik

Du måste vara välutbildad i de språk som efterfrågas för olika projekt. Erfarenhet är avgörande för att gå upp och ta på sig ett större ansvar. Här är den korta beskrivningen:

  1. Programutvecklare: Kategoriseras mestadels i junior och senior. Arbetslivserfarenhet är viktigt, med mindre än 6 månaders erfarenhet, du kommer under kategorin junior. Om du har en erfarenhet på cirka 2 år är du kvalificerad för tjänsten som senior.
  2. Programmerare Analytiker / TeamLedare: Efter några års erfarenhet kan programmeraren kvalificera sig för ansvarsfulla positioner, till exempel utveckling av projektet, eller flytta till kategorin programmerare analytiker eller teamchef. En erfaren professionell anses alltid av företaget hantera sin personal och en större andel av det tekniska ansvaret i projektet.
  3. Analytiker: Den tekniska, funktionella eller organiska analytikerns ställning kräver ett högre ansvar och expertis.
  4. Projektledare: Den bästa platsen, huvudtränaren för programmeringsutveckling, tar hand om sin mångsidiga personal. En projektledares arbetsuppgifter är ledarskap och teamstruktur.

Dubais snabbt växande ekonomi lovar stora sysselsättningsmöjligheter och livskvalitet, det är anledningen till att staden har lockat olika mjukvaruproffs från hela världen, oavsett om de är entreprenörer eller fast personal.

Så om du tror att du har rätt kvalifikationer och attityd, fortsätt, jobb i Dubai väntar på dig!

© Copyright 2015 - 2022 Hocus Pokus
crossmenu