logo hocus pokus
-

Packtips för dig som reser själv

Att resa ensam är spännande och roligt. Men att packa för någon resa är i allmänhet inte. Här är några tips för att packa bra, så att du får det du behöver och din resa kan gå smidigare.

Ta reda på vad som finns tillgängligt där du reser

Var din destination än är, kolla in i förväg vad som är tillgängligt när det gäller shopping. När du kommer dit vill du veta att du har tillgång till allt du behöver omedelbart, om du inte vill gå ut ensam förrän du blir bekväm med din omgivning. Gör din forskning och packa därefter.

Gör plats för nödartiklar

Även om du kommer att bära ditt bagage själv, gör plats för nödartiklar. Lämna plats för saker som en kopia av ditt födelsebevis och pass, om dina original blir stulna. Du vill inte hamna ensam i ett annat land utan några bevis på vem du är eller var du kommer ifrån.

Packa inte mer än du kan bära på en gång

När du har en resesällskap kan du komma undan med att bära mer eftersom du har någon att sitta vid ditt bagage medan du hittar ett sätt att dra det från punkt A till punkt B. När du är ensam, bär aldrig mer än du kan ladda på dig själv på en gång. Att lämna en halv hög med bagage ensam i bara några minuter kan innebära katastrof och inbjuda till stöld.

Använd en ryggsäck och lättförst med väskor

Även om du packar lätt kommer väskorna du packar ditt bagage i att göra skillnad. Använd en stor ryggsäck som är speciellt gjord för backpacking, och mindre väskor som passar på rygg och armar som ett välgjort pussel.

Prova på allt ditt bagage innan du åker på din resa för att säkerställa att allt passar bekvämt under långa perioder utan att orsaka ryggvärk. Även om du kanske känner dig dum när du gör det, ta allt ditt bagage på en promenad runt kvarteret flera gånger för att se hur det känns.

Lager på lager

Lager kommer att vara praktiska när du reser ensam. Du kommer inte att ha en följeslagare att göra saker som att lämna restaurangen och gå tillbaka till rummet för att ta tag i dina jackor medan du väntar på ett bord, eller låna dig en jacka när du känner dig kylig. Använd lager för att ge dig själv ett enkelt sätt att klä dig för alla väder och situationer.

Ta många plastpåsar

Plastpåsar är alla resenärers bästa vän. Som ensamresenär är de ännu mer användbara. Du kan använda extra plastpåsar för att förvara våtbaddräkter, smutsiga skor och sopor. Du kan fylla dem med nödvändigheter när du är på väg ut för dagen, eller bära dem på fötterna om ett oväntat regnväder kommer.

Behåll en kopia av viktiga nummer på dig

Ha en kopia av viktiga telefonnummer och kontakter i fickan eller någon annanstans på dig hela tiden. Detta kommer att vara fördelaktigt i händelse av en nödsituation där du kan vara oförmögen eller på annat sätt oförmögen att hitta hjälp själv. Du vill inte hamna i en situation där din familj behöver kontaktas, men det finns inget sätt för någon att nå dem.

Att resa solo kan vara en av de bästa upplevelserna du någonsin har. Hur du packar kommer att avgöra om ditt fokus hamnar på dina speciella stunder eller på din värkande rygg och brist på framsynthet. Använd dessa förpackningstips för att förbereda dig för ditt livs äventyr.

tjej som reser själv
© Copyright 2015 - 2022 Hocus Pokus
crossmenu