logo hocus pokus
-

Spara pengar när reser själv

Att resa solo blir allt vanligare. Tidigare innebar semester ensam enorma utgifter och att behöva spara i flera år i förväg. Nuförtiden blir ensamresenärer mer ekonomiskt kunniga och lär sig att minska kostnaderna. Här är tips på hur du sparar pengar när du är på semester för en.

Boende utöver hotell

Titta inte bara på hotell när du överväger potentiellt boende. Det finns många alternativ för resenärer, och din soloresa säkerställer att du inte behöver en resepartners tillstånd för att vara så sparsam som möjligt. Vandrarhem och "Bed and Breakfasts" är alternativ som ofta har rum tillgängliga för ensamresenärer.

Fråga om boende inkluderar några "freebies"

Oavsett om du väljer ett hotell eller annan plats att bo, ta reda på vad som ingår. Om du betalar lite mer för ditt rum men får gratis frukost och wi-fi kan det vara värt det. Genom att fylla på dig själv på ett hotells gratis frukost kan du hoppa över lunchen och äta en stor måltid vid middagen, vilket sparar pengar. Genom att bo någonstans som inkluderar dessa extrafunktioner kan du spara pengar på lång sikt.

Försök att förhandla

Hotell kan hävda att de har ett visst pris för en viss natt- eller rumstyp, men i verkligheten fluktuerar det beroende på vem du pratar med. Försök att förhandla fram en bra affär, och se till att ta upp alla medlemskap i reseklubbar du kan ha, med erbjudanden du kanske inte är medveten om.

Om personen som gör din bokning inte vill sänka priset, be att få tala med en chef. En chefs mål är i allmänhet att hålla alla potentiella gäster nöjda, och de har mer spelrum på att ge rabatter.

Att förhandla är något att komma ihåg med andra inköp också. Beroende på vart dina resor tar dig kan du kanske hitta bättre erbjudanden än annonserat, så fråga bara.

Ät ute på lunch istället för middag

Många restauranger erbjuder samma mat till lunch som vid middagen, endast i lite mindre portioner och till en lägre kostnad. Genom att äta ute på lunchen kan du prova den mat du önskar och betala mindre. Spara middagstid för att göra dig en smörgås eller annan billig måltid.

Var flexibel om dina planer

Det fina med att resa ensam är att du får fatta alla beslut. Om du hade planer men hittar ett sätt att spara pengar kan du avbryta och göra det på ditt sätt. Leta efter saker som "endast en plats" -erbjudanden som är svåra för flygbolag och andra företag att bli av med. Dessa typer av erbjudanden måste vanligtvis snappas upp omedelbart och fungera perfekt för resenären som inte behöver köra sina planer av en resepartner.

På semester, håll ögonen öppna för erbjudanden om att äta och andra tjänster som du kan spara pengar på.

Att resa ensam har ett rykte om sig att vara dyrare. Men med lite kreativitet och ett skarpt öga för en bra affär kan du spara pengar medan du njuter av en fantastisk resa. Himlen är gränsen när det gäller att spara pengar när du reser ensam.

glad man som reser själv
© Copyright 2015 - 2022 Hocus Pokus
crossmenu